Tot i el secret sumari, a poc a poc es van sabent detalls de la causa judicial oberta contra l’ex-president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps. Concretament, s’investiga si el disseny i la construcció del circuit de fórmula 1 a València es van fer a la carta i si, a més, es van alterar els terminis en alguns documents.

La causa, oberta pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, tracta d’esbrinar si es van cometre irregularitats en la construcció del circuit de la F1 a València i són sota sospita l’Ens Gestor de la Xarxa de Transports i Ports de la Generalitat (GTP) –empresa pública d’aquell temps– i diverses enginyeries encarregades de dissenyar els traçats.

En concret, se sospita que l’adjudicació a empreses de la construcció del circuit va poder fer-se a la carta, seleccionant-les sense sotmetre’s a tota la legalitat exigida. També s’han detectat suposades alteracions de terminis de lliurament en diversos documents intervinguts.

El cost total del projecte fou de noranta milions d’euros aproximadament. Aquest procediment va sortir a la llum pública la setmana passada, quan va transcendir que Camps havia estat citat a declarar en qualitat d’investigat al jutjat d’instrucció número 17 de València.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]