Puigdemont Comín

La Junta Electoral espanyola (JEC) ha refusat per unanimitat la petició de l’advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, Gonzalo Boye, d’acatar la constitució espanyola davant una autoritat notarial de Bèlgica. Segons que ha informat la JEC a l’agència Efe, avui mateix comunicarà al Parlament Europeu la llista d’eurodiputats que considera electes.

Guia de la manifestació del 2 de juliol a Estrasburg 

La JEC també informarà el Parlament Europeu que tres dels eurodiputats electes, Antoni Comín, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, no van acatar la constitució espanyola, requisit indispensable, segons la JEC, perquè esdevinguin eurodiputats. Avui el ministre d’Afers Estrangers espanyol en funcions, Josep Borrell, ha estat el darrer eurodiputat electe d’acatar la constitució.

Dilluns, Boye va assistir al congrés espanyol acompanyat d’un procurador per acatar la constitució espanyola per imperatiu legal en nom Puigdemont i Comín, però no li van permetre de fer aquest tràmit. Per això Boye va sol·licitar que els permetessin de fer l’acatament des de Bèlgica, però la JEC també ho ha denegat.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.