La Junta Electoral de Barcelona ha resolt avui el recurs presentat ahir pel president de la Generalitat, Quim Torra, i ha decidit d’inadmetre’l per ‘manca manifesta de fonament’. Aquesta decisió respon a les al·legacions presentades per Torra en què insistia que només el Parlament de Catalunya i no pas la Junta Electoral espanyola (JEC) és competent per a retirar-li la credencial de diputat, arran del fet la Junta Electoral de Barcelona va donar dos dies al parlament per a emetre certificació de qui en serà el substitut.

La defensa també afegia que el reglament de la cambra catalana estableix que cal una sentència ferma del Tribunal Suprem espanyol amb relació a la inhabilitació per tal que es faci efectiva. A l’escrit, la junta avança que, contra aquest acord que rebutja el recurs, s’hi pot recórrer durant l’endemà de la recepció del text.

Amb aquesta decisió, la Junta Electoral de Barcelona manté el termini de dos dies perquè el secretari del parlament informi de qui és el següent a la llista, després de Ferran Mascarell, en substitució de Torra. En cas que no es rebi resposta, lliurarà d’ofici la credencial de diputat al següent de la candidatura de JxCat. A la resolució diu que fonamenta la decisió en els acords de la JEC contra el president Torra.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb