La Jove Orquestra Nacional de Catalunya inicia demà passat la celebració dels 25 anys de trajectòria amb un concert d’aniversari que unirà les dues formacions –la JONC i la JONC Alevins– sota la batuta dels mestres Josep Pons i Manel Valdivieso.

Pons va ser-ne el fundador l’any 1993, juntament amb Roser Trepat, i director fins el 2001, quan Valdivieso va agafar el relleu de la direcció. ‘Mai hi havia hagut uns músics tan ben formats com hi ha ara’, ha dit el mestre Pons després dels assajos del concert d’aquest divendres, on intepretaran peces d’Stravinsky, Bernstein, Toldrà i Britten.

La JONC ha format un total de 2.600 joves a través d’un projecte pedagògic que els ha permès tenir contacte ‘amb els millors instrumentistes d’orquestra del planeta’, ha assegurat avui el mestre Pons .

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb