El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que la Junta Electoral espanyola (JEC) ha autoritzat que qualsevol ciutadà pugui demanar el vot telemàtic per a les eleccions del 14-F i emetre’l sense sortir de casa. En una entrevista al programa Més 324, Solé va dir ahir al vespre que els ciutadans haurien de comptar amb un certificat digital i que els treballadors de Correus els facilitarien la documentació per votar i custodiarien els vots. Així, es garantirà que tothom qui ho vulgui –no tan sols qui estigui confinat– pugui votar sense sortir de casa. “Hem de facilitar al màxim el vot per correu perquè als col·legis electorals hi hagi la mínima quantitat de gent possible”, va dir.

El conseller va explicar que el govern pensa demanar “més marge de maniobra” en els terminis per al vot telemàtic per garantir que el vot per correu es pugui emetre “més fàcilment” i atendre un eventual augment de la demanda. També és partidari que als col·legis electorals hi hagués el menor nombre possible de persones.

Sobre la campanya electoral, Solé va dir que hauria de ser tan poc presencial com fos possible i va apel·lar a la imaginació dels partits. Va demanar de fomentar actes telemàtics i virtuals i, si se’n fa de presencials, que s’hi garanteixin les mesures de seguretat.

Segons el conseller, el govern treballa de fa molt temps per garantir que les eleccions es facin el 14 de febrer. Va dir que no hi havia cap raó per a suscitar dubtes respecte de les eleccions, però va admetre que la situació epidemiològica podia determinar-ne el futur.

Els catalans votaran en pavellons i no pas en escoles a les eleccions del 14-F

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.