VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà dijous que ve, 9 de març, a les 19.30 hores, el llibre ‘Poesies i proses valencianes’, de Teodor Llorente, fruit d’una acurada selecció de composicions i escrits del prohom de la Renaixença valenciana realitzada per Rafael Roca.

L’acte tindrà lloc a l’aula capitular del Centre Cultural del Carme i està prevista l’assistència, acompanyant a l’autor, del diputat de Cultura, Xavier Rius, i del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, informa el centre cultural de la Diputació de València en un comunicat.

El volum arreplega 151 composicions líriques i 20 escrits en prosa
–entre articles, pròlegs i discursos– que el convertixen en l’obra ‘llorentina’ “més completa que s’haja publicat mai, ja que incorpora textos inèdits fins ara que són fruit de les investigacions més actuals”, destaquen.

La selecció, presentada de manera cronològica per a mostrar l’extensa i prolífica trajectòria del patriarca de la Renaixença, ha sigut confeccionada amb voluntat de difusió, amb la intenció de “fer accessible l’obra ‘llorentina’ a un gran nombre de persones i, per tant, trencar aquella tràgica discontinuïtat en el coneixement i el reconeixement de les grans figures de la tradició literària valenciana”, apunta Francesc Pérez i Moragón en la presentació que encapçala el volum.

D’acord amb esta voluntat divulgativa, José Enrique Estrela i el propi Rafael Roca han realitzat la modernització lingüística dels textos de Llorente.

Teodor Llorente Olivares (València, 1836-1911) va ser periodista, traductor, historiador, assagista, crític literari i artístic, cronista de viatges, polític i poeta. Va ser el membre més reconegut de la Renaixença valenciana.

El volum ha comptat amb la coordinació de Rafael Roca (Alaquàs, 1971), doctor en Filologia Catalana, professor de la Universitat de València, historiador i estudiós de la Renaixença valenciana especialitzat en la figura de Teodor Llorente.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb