Els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Universitats ha arribat a les 50.000 signatures recollides per començar els tràmits parlamentaris. Després que el mes de febrer passat es presentés la iniciativa, la plataforma ha assolit el repte però es disposa a continuar sumant suports perquè el parlament reguli per llei la reducció progressiva dels preus de la universitat pública.

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i el Consell de l’Estudiantat (CEUCAT) són algunes de les entitats que ja han mostrat el seu suport a la iniciativa, així com sindicats com SEPC, USTEC-STEs, l’AEP. Segons els promotors, l’augment de les taxes el 2012, en un 66%, ha impedit l’entrada d’uns 10.000 estudiants a la universitat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.