ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana ha imposat un total de 1.985 denúncies per infraccions relacionades amb la tinença responsable d’animals. Durant tot l’any passat la xifra va ser de 2.248. El primer motiu té a veure amb la presència d’un gos potencialment perillós en llocs públics sense morrió, arribant a les 436 denúncies. El segon i el tercer, empatats en nombre, és tenir un animal no censat i la manca de llicència quan el gos és perillós. Hi ha onze categories de denúncies i l’última en nombre és per no recollir els excrements, amb 48 casos. L’Ajuntament de Barcelona està impulsant aquesta setmana una campanya per sensibilitzar els propietaris sobre la necessitat de tenir un comportament cívic en aquesta matèria i fer complir les obligacions legals corresponents. A més, també fa comprovacions en comerços de venda d’animals de les condicions de cura i també administratives i tècniques.

La campanya se centra en parcs, places i jardins perquè són els espais on més incidències es detecten. L’actuació de la Urbana busca principalment verificar el cens i la identificació dels gossos; comprovar que portin morrions adients i no collars o cadenes de força o estrangulació; fer complir la normativa en relació a races potencialment perilloses; assegurar la recollida d’excrements; evitar la invasió d’espais de jocs infantils; fer complir la normativa sobre la presència de gossos al Metro, i vetllar per les pràctiques responsables en les botigues de venda. Si la conducta no és greu, es fa primer un advertiment als propietaris. Si això no és possible o si l’actitud és reincident llavors es formulen les corresponents denúncies.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb