Pablo Hásel

La Guàrdia Civil ha detingut avui el raper Pablo Hasél, en plena jornada electoral, quan tornava d’un homenatge a Paco Cela, pres històric del Grapo. Ho ha denunciat el grup de suport a Twitter, que ha informat que l’havien detingut a la carretera i que l’havien traslladat a la caserna de Vinaròs (Baix Maestrat). La Guàrdia Civil ha confirmat a VilaWeb que havia estat detingut ‘en una autovia de Castelló’ perquè hi havia una ordre de detenció contra ell i ‘l’han executada’.

VilaWeb ha parlat amb l’advocat de Hasél, Diego Herchhoren, que ha explicat que de divendres ençà hi havia una ordre de detenció contra el raper per a lliurar-li una citació judicial. Segons el lletrat, és un ‘escarment’, perquè Hasél és un personatge públic conegut a Lleida i era ‘perfectament localitzable’.

Quan ha arribat a l’acte, ha estat identificat i, en acabat, anant amb cotxe, ha estat detingut. Ara és retingut a la caserna de Vinaròs.

La citació per la qual l’han detingut és per un judici oral que començarà el 10 d’octubre a Lleida i al qual haurà d’acudir com a acusat. S’hi jutjaran uns fets ocorreguts a la Universitat de Lleida el 2016, quan el raper va ser detingut. És acusat d’haver lesionat un periodista de TV3, Enric Pinyol, i d’haver intervingut en una batussa tumultuària.

Hasél va ser condemnat a dos anys i un dia de presó per l’Audiència espanyola per enaltiment del terrorisme, amb agreujant de reincidència, injúries i calúmnies contra la corona. La causa: les paraules de les seves cançons. Més tard, la sala d’apel·lacions li va rebaixar la condemna a nou mesos. El 2014 Hasél ja havia estat condemnat per enaltiment del terrorisme per la mateixa causa. Li imposaren una pena de dos anys de presó.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb