La Guàrdia Civil ha citat a declarar dijous com a investigat Juan Cotino, ex-president de les Corts, ex-vice-president del Consell i ex-director general de la policia espanyola. Aquest matí la Guàrdia Civil ha detingut els seus nebots, José i Vicente Cotino, i també l’ex-president de la Generalitat Eduardo Zaplana, en una operació contra la corrupció.

En total hi ha set detinguts, acusats d’un presumpte emblanquiment de capitals. Avui s’han fet vint-i-dos escorcolls. Els agents investiguen un presumpte cobrament de comissions per adjudicacions, que sembla ques es van ocultar en paradisos fiscals i que van retornar recentment. En concret, la fiscalia anticorrupció i la Guàrdia Civil rastregen el cobrament d’uns deu milions d’euros en comissions il·legals rebuts per l’adjudicació de contractes públics durant l’etapa de Zaplana al capdavant de la Generalitat.

La Guàrdia Civil prendrà declaració a Zaplana, que ja ha arribat a casa seva, a Benidorm, quan s’hagin acabat els escorcolls en la cerca del rastre d’aquestes comissions milionàries. En l’habitatge de Zaplana al centre de València, l’escorcoll ha durat unes cinc hores.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]