La Generalitat ha demanat als integrants de la Sindicatura Electoral de Catalunya que donessin el relleu de la feina a ens públics i acadèmics internacionals perquè poguessin continuar observant el desenvolupament efectiu del referèndum. Segons que explica l’ACN, el govern dóna per finalitzada la seva tasca i agraeix la feina que han fet la Sindicatura i tots i cadascun dels integrants de les cinc sindicatures de demarcació.

La Sindicatura ha acceptat la petició, ha renunciat per la finalització dels seus treballs i ha fet efectiu el trasllat de la tasca a unes altres entitats d’observació. El Tribunal Constitucional (TC) va posar ahir multes d’entre sis mil i dotze mil euros diaris als seus membres. Arran d’aquesta situació, el govern ha denunciat ‘l’ofensiva autoritària’ dels organismes políticojudicials de l’estat espanyol contra un ens electoral escollit pel parlament.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]