El macroprojecte d’oci Port Mediterrani de Paterna, actualment anomenat Intu Mediterrani, ha estat tombat per segona vegada pel Consell per motius mediambientals. Els promotors, que volien construir un centre comercial amb atraccions en una parcel·la de 375.000 metres quadrats a tocar del paratge natural de la Mola, tenen ara deu dies per al·legar.

La decisió de la Conselleria de Medi Ambient ja ha estat comunicada a l’Ajuntament de Paterna. Juan Antonio Sagredo, batlle del PSPV, és un ferm defensor del macroprojecte i la seva insistència per portar-lo a terme ha causat el trencament del pacte de govern que tenia amb Compromís i Paterna Sí Pueda, marca blanca de Podem.

El dictamen de la conselleria conclou que el nou projecte conté els mateixos defectes que la primera proposta. Aquest informe negatiu va fer que la promotora presentés una reclamació judicial contra el Consell exigint 238 milions per danys i perjudicis.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb