ACN Barcelona.-La Generalitat ha posat en marxa la campanya ‘Practica els hàbits cibersaludables’ per conscienciar els ciutadans sobre la importància de prevenir els riscos a la xarxa i que s’articularà sobre cinc eixos: dades segures, privacitat, frau digital, civisme digital i dispositius. En la campanya, que ha donat a conèixer aquest vespre el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, es presenta la ciberseguretat com a part de la quotidianitat a l’activitat a la xarxa. Puigneró ha destacat que en la revolució digital “tots nosaltres hem après sobre la marxa”. “Necessitem una ciutadania digitalment formada, apoderada i protegida. Això ens portarà a una democràcia molt més participativa i preparada per la nova era digital”, ha afegit.

Els periodistes Jordi Basté, Mariona Dinarés, Ernest Codina i Màrius Serra; l’actriu Mont Plans, i el físic i divulgador científic, Dani Jiménez, formen part de la campanya com a testimonials, explicant experiències personals en cadascun dels àmbits.La campanya s’acompanya d’accions de formació i sensibilització, i d’una Guia per a la pràctica d’uns hàbits cibersaludables que recull recomanacions i consells per protegir-se dels riscos i amenaces més freqüents.A través del programa Internet Segura, desenvolupat i executat pel CESICAT, s’articularan diferents actuacions sota el lideratge del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, en coordinació amb altres departaments i organismes de la Generalitat i amb la col·laboració d’altres entitats públiques o privades.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb