La Generalitat subhastarà 47 immobles d’herències intestades per gairebé 5 milions d’euros

  • El paquet inclou 15 pisos a la ciutat de Barcelona i la resta a altres poblacions

VilaWeb
Redacció
09.05.2018 - 12:49
Actualització: 09.05.2018 - 13:08

El Departament de Vice-presidència i d’Economia i Hisenda ha convocat la subhasta pública d’un total de 47 immobles procedents d’herències intestades per un import de 4.981.900 euros. Tret d’un pis a Vinaròs, la resta estan situats en diverses poblacions de Catalunya. Concretament, n’hi ha 15 a la ciutat de Barcelona, 5 a Valls, 2 a Àger, Tordera, l’Hospitalet de Llobregat i Masquefa i 1 a Artesa de Segre, Breda, Castelldans, Castelldefels, Granollers, Molins de Rei, Pallejà, Santa Coloma de Gramenet, Segur de Calafell, Tarragona, Tàrrega. Tremp, El Vendrell i Vila-rodona.

D’acord amb l’anunci que publica aquest dimecres el DOGC, les propietats que es posen a la venda estan distribuïdes en 46 lots separats, un dels quals està format per dos immobles. Els interessats a licitar per algun dels lots de la subhasta, tenen temps fins al proper 15 de juny per presentar les seves ofertes, en sobre tancat, a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat. L’obertura dels sobres es farà el 5 de juliol del 2018 en un acte obert al públic, on els licitadors podran millorar les seves ofertes a mà alçada.

Pera  participar a la subhasta s’ha de dipositar, amb caràcter previ, a la Caixa General de Dipòsits del Departament de la Vice-presidència d’Economia i Hisenda l’import de la garantia del preu de sortida de cada immoble, que s’estableix al plec de condicions d’aquesta subhasta. Amb la venda de tots els lots, la Generalitat preveu obtenir un mínim de 4.981.900 d’euros, que pot ser millorat a l’alça. D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, els imports obtinguts s’hauran de destinar a establiments d’assistència social o a institucions culturals preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant.

La Junta d’Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les associacions municipalistes que representen a totes les corporacions locals, serà l’encarregada, un cop l’herència estigui totalment liquidada, d’establir els criteris per a l’efectiva distribució dels imports, mitjançant les corresponents convocatòries públiques, a les entitats interessades que hi puguin participar com a beneficiàries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any