La Generalitat ha comunicat a Martí Anglada que no el restituiria com a delegat del govern a París, segons que ha explicat Anglada mateix a VilaWeb. És previst que el càrrec s’elegeixi amb un concurs públic. Anglada va ser el representant del govern a França del 2014 fins que el govern espanyol va tancar la delegació, amb l’aplicació de l’article 155.

El conseller d’Afers Exteriors, Ernest Maragall, va anunciar divendres la reobertura immediata de cinc delegacions del govern a l’estranger: Berlín, Londres, Ginebra, Roma i Washington. La reobertura de la delegació de París forma part d’una segona fase. Fonts del departament han confirmat que el govern manté converses amb Anglada. A més, hi ha la intenció de restituir els delegats de les cinc delegacions reobertes.

Anglada és un periodista de trajectòria reconeguda. Va ser corresponsal de La Vanguardia al Llevant, a Itàlia i al Regne Unit, i de TV3 a Washington, Madrid, Brussel·les i Berlín. A les eleccions del 21 de desembre, va formar part de la llista de Junts per Catalunya a la circumscripció de Barcelona.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb