La Generalitat ha donat l’ordre als bancs de pagar les nòmines de l’octubre dels treballadors públics. Igual com al setembre, quan es va fer el primer abonament de sous des de la intervenció de les finances, el pagament es fa amb la tresoreria pròpia blocada per l’estat espanyol des d’abans del referèndum. Segons fonts del Departament d’Economia, el pagament inclou també la nòmina delegada dels mestres, i la del personal de l’Institut Català de la Salut i el Servei Català de la Salut, i l’import total és de 390 milions d’euros. Els treballadors cobraran a partir de demà.

La intervenció de les finances ha obligat el govern a certificar que la partida no va vinculada a res que tingui a veure amb el procés cap a la independència ni el referèndum per a obtenir el vist-i-plau del Ministeri d’Hisenda espanyol.

Els bancs efectuaran el pagament des del compte corrent de la Generalitat, amb l’autorització del govern espanyol. Fonts del Ministeri d’Hisenda han confirmat que se seguirà el mateix procediment que al setembre i que serà la Generalitat que pagarà les nòmines dels funcionaris.

Al setembre, els treballadors van rebre el sou dies abans de la data habitual perquè el govern va prioritzar-ho, arran de l’amenaça de l’estat espanyol. Les finances de la Generalitat són intervingudes i els comptes, blocats d’ençà que a mitjan setembre el govern espanyol va aprovar dos decrets per fer-ho.

Factures a proveïdors
Pel que fa a les factures que s’han de pagar als proveïdors, les abonarà el Ministeri d’Hisenda amb els diners que reté de la bestreta que hauria d’haver ingressat a la Generalitat en compliment del model de finançament. La Generalitat tramet les factures al ministeri amb la certificació pertinent perquè aquest faci el pagament.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]