ACN Barcelona.-El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà un pressupost de 35 milions d’euros per al finançament dels programes de formació professional per l’ocupació en què s’hi podran acollir al voltant de 120.000 treballadors. Segons informa Treball, l’oferta formativa d’aquest any complementa la formació programada per a les empreses i facilita l’obtenció de les habilitacions professionals necessàries en cada entorn productiu. L’oferta consta de programes de formació de caire sectorial (19 milions d’euros) i transversal (16 milions d’euros), amb diferents competències professionals de diferents àmbits.

Entre els cursos de les formacions transversals hi ha els idiomes, les aplicacions informàtiques, les tecnologies d’informació i comunicació, la seguretat i salut laboral; les habilitats interpersonals o directives; i la gestió empresarial, econòmica-financera i recursos humans.Pel que fa en la formació sectorial, les formacions s’adrecen a les necessitats de treballadors i empreses a adaptar-se als canvis i les possibilitats de producció en àmbits com l’agroalimentari (comerç, construcció, educació i formació; metall, químic, sanitat; serveis financers; tèxtil, transports, turisme i hostaleria, entre molts altres serveis.El Consorci va néixer l’any 2004 en el marc del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i per les organitzacions sindicals i empresarials que tenen la consideració de més representatives a l’àmbit de Catalunya.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb