El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que la Generalitat posarà en marxa un registre de llicències VTC a Catalunya per conèixer l’activitat del sector i també ‘delimitar les llicències que no són del territori català’. El registre constarà d’una pàgina web, en què empreses i autònoms hauran de constar-hi. És previst que ja sigui hàbil d’aquí un mes i tingui la capacitat per sancionar, si cal.

A més, també s’establirà una moratòria de dos anys en la transmissió de llicències VTC per evitar l’especulació i que les llicències es traspassin per quantitats molt superiors. Una tercera mesura és que els vehicles VTC hauran de portar un distintiu visible.

Aquestes tres accions estaven ja previstes en el decret llei aprovat per la Generalitat a l’estiu del 2017 i que el govern espanyol va recórrer al Tribunal Constitucional. Un cop aixecada la suspensió i l’article 155, el text ja torna a estar en vigor i també contempla una proporció d’1/30.

Avui, el conseller s’ha reunit amb el sector del taxi. En el consell també s’ha tractat la implantació d’una sèrie de mesures per modernitzar el taxi i que són aspectes ‘compartits amb el sector’, com per exemple la possibilitat de compartir vehicle, que es puguin fer cobraments individuals, la contractació prèvia, la flexibilització tarifària, el foment de la digitalització o l’ambientalització de les flotes, per vetllar per la qualitat de l’aire.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb