La Flama del Canigó ja ha arribat a Brussel·les, Hamburg, Edimburg i Ginebra, ciutats on hi ha polítics exiliats.  Després d’haver arribat al parlament, on el president Roger Torrent ha dit que ‘representa els anhels i la reivindicació de llibertat’, ha estat transportada en quinqués amb llaços grocs a les ciutats europees.

El president de la Generalitat Carles Puigdemont l’ha rebuda a la platja del riu Elba quan ha passat per Hamburg, acompanyat de membres d’Òmnium, de l’ANC i de la comunitat catalana de la ciutat alemanya.

A Brussel·les, el conseller de Cultura Lluís Puig ha rebut la flama que ha arribat a la capital europea acompanyat de Toni Comín i Meritxell Serret.

Clara Ponsatí ha rebut la flama a Edimburg i ha encès una petita pira. Després, membres de la comunitat catalana a Escòcia han fet un llaç groc amb cartolines.

I a Ginebra, qui ha rebut la flama ha estat l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel.

Que la flama hagi arribat a l’exili no és l’única anomalia del Sant Joan d’enguany. El manifest de la Flama del Canigó s’ha escrit aquest cop a la presó de Soto del Real. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, entitat que s’encarrega de fer-la arribar arreu del país, hi destaca que ‘la Flama del Canigó que agermana els Països Catalans és un símbol d’esperança en el futur’.

En referència als presos polítics, Cuixart afirma que, atès el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de l’autogovern, cal continuar ‘mostrant a Europa i al món l’anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat’. ‘Com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent’, continua.

Una flama que encendrà milers de fogueres
Es calcula que en una sola nit, la Flama del Canigó arribarà a més de tres-centes poblacions de tot el país i encendrà milers de fogueres. Procedent del cim del Canigó, el foc entrarà al Principat i d’allà s’estendrà cap al sud, l’est i l’oest en vuit rutes diferents. Transportat per voluntaris, arribarà a Andorra i a les Terres de Ponent. Endinsant-se a Catalunya, prendrà diverses bifurcacions fins a arribar al País Valencià. Allà farà unes quantes parades a la zona costanera i arribarà fins a Guardamar, als confins del país. Igualment, també arribarà a Mallorca, on servirà per a encendre desenes de fogueres a tot l’illa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb