La fiscalia insisteix a voler impedir el permís de 72 hores del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ja va ser acceptat per la jutgessa de vigilància penitenciària. En aquest cas, el recurs s’ha presentat a l’Audiència de Barcelona i insisteix amb l’argument que Cuixart no es penedeix dels fets pels quals va ser condemnat. Segons diu, el permís és ‘prematur’ i ‘frustra’ els objectius de la presó i, ‘fins i tot de la rehabilitació’, ‘per la manca d’assumpció dels fets delictius i l’absència de penediment’. A més, considera que el permís no és procedent ‘per l’absència de tractament penitenciari per a poder superar els dèficits detectats’.

Quan la fiscalia va presentar l’anterior recurs, la jutgessa va contestar que el Cuixart ja ha complert el primer quart de la condemna, té dret al permís, que té ‘bona conducta a la presó’ i que la petició va ser aprovada per la junta de tractaments dels Lledoners. D’altra banda, va recriminar a la fiscalia que vulgui que ‘l’intern realitzi un programa específic per canviar o modificar el seu pensament o ideologia política, sens dubte referint-se a la voluntat de l’intern de continuar reivindicant el dret de decidir sobre la situació de Catalunya, de manera pacífica i no violenta.’ En aquest sentit, va assegurar que ‘tal pretensió de rebuig o modificació’ del pensament de Cuixart, ‘ni es contempla en la normativa penitenciaria, ni en la nostra constitució i atemptaria contra els més elementals drets fonamentals’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb