La fiscalia de les quatre demarcacions del Principat ha donat instruccions a les policies locals de tots els ajuntaments perquè investiguin qualsevol preparatiu pel referèndum com a policia judicial. L’ordre serà transmesa pels Mossos d’Esquadra.

Les policies locals hauran delaborar ‘de forma urgent l’informe o atestat oportú’ quan coneguin algun preparatiu del referèndum, el qual es remetrà amb caràcter urgent al fiscal competent i una còpia a la policia judicial dels Mossos d’Esquadra. Els policies locals hauran de practicar ‘de forma immediata les diligències necessàries per acreditar els fets delictius i determinar les responsabilitats penals exigibles’.

‘Per tal d’evitar la consumació o l’esgotament dels delictes, els funcionaris de la policia local procediran directament a adoptar les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d’instruccions pels membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal’, conclou l’escrit.

Ahir la fiscalia va demanar als Mossos d’Esquadra, a la policia espanyola i a la Guàrdia Civil que investiguessin també les accions del govern per a organitzar el referèndum, i que requisessin les urnes i tot el material relacionat amb l’1-O.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb