La fiscalia de l’Audiència espanyola ha proposat deixar en llibertat amb una fiança de 9.000 euros tres dels set independentistes detinguts el 23-S que van ingressar a la presó de Soto del Real en el marc de l’anomenada ‘Operació Judes’. Concretament, per a Eduard Garzón, Xavier Duch i Xavier Buigas. El 20 de novembre, el jutge va mantenir-los empresonats després d’haver-los pres declaració per segona vegada.

Fins ara, la fiscalia havia demanat l’empresonament sense fiança per a set dels nou detinguts el 23-S. Segons que explica el portaveu de la fiscalia, Miguel Ángel Carballo, consideren que el motiu per deixar-los ara en llibertat és que no van manipular explosius.

Els set empresonats estan acusats d’un presumpte delicte de terrorisme, tinença d’explosius i temptativa d’estralls. La decisió final la prendra el jutge de l’Audiència espanyola Manuel García Castelllón, que va decretar l’ingrés a presó dels set independentistes detinguts. De moment, la fiscalia no s’ha pronunciat sobre els altres quatre independentistes empresonats, Alexis Codina, Germinal Tomàs, Ferran Jolis i Jordi Ros.

Ahir mateix, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció per a demanar l’alliberament dels set independentistes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.