La Fiscalia Superior de Catalunya ha ordenat d’obrir diligències pels missatges a favor de la independència difosos a través de la megafonia de l’ajuntament de Vic. El missatge insta a ‘no normalitzar una situació d’excepcionalitat i d’urgència nacional’ i demana de ‘recordar cada dia que encara hi ha presos i exiliats’. A més, insisteix a ‘no desviar-se’ de l’objectiu de la independència de Catalunya. La iniciativa es va impulsar per l’equip de govern municipal, l’ANC, Òmnium Cultural i el CDR.

El Fiscal Superior Francisco Bañeres demana al cos de Mossos d’Esquadra que investigui si realment existeix un acord de ple de l’ajuntament per fer aquests missatges i si la locució ha suposat cap despessa pública, ja sigui per a la instal·lació d’altaveus o per l’enregistrament del missatge. També demana d’esbrinar si en l’enregistrament hi ha participat d’alguna manera personal de l’Ajuntament.

A més, en el cas que s’hi hagin destinat diners públics, demana a la policia d’identificar quin funcionari o membre de l’ajuntament que va autoritzar els pagaments.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb