La fiscalia espanyola investiga la crema de fotos de Felipe VI i un piulet de la CUP

  • El piulet de la CUP: 'Si el rei vol corona corona li darem que vingui a Barcelona i el coll li tallarem'

VilaWeb
Redacció
13.09.2016 - 11:36

La fiscalia de l’Audiència espanyola ha obert diligències d’investigació per delictes d’injúries al rei per la crema de banderes espanyoles, de fotografies de Felipe VI i de pàgines de la constitució després de la manifestació de l’esquerra independentista de la Diada. També investigarà el piulet de la CUP a Barcelona en què es recollien càntics contra el rei: ‘Si el rei vol corona corona li darem que vingui a Barcelona i el coll li tallarem.’

La fiscalia ha obert les diligències després d’haver rebut els informes dels mossos d’esquadra i comprovarà si en la concentració s’hauria comès algun delicte contra la corona espanyol i les ‘altes institucions de l’estat’.

Els incidents van tenir lloc durant el tradicional acte polític que organitza l’esquerra anticapitalista amb motiu de la Diada pels carrers de la capital catalana, i que aquest any han organitzat la CUP i altres organitzacions relacionades amb aquest partit, com Alerta, Arran i Endavant.

Les imatges del rei eren impreses en fulls de paper que, en el revers, contenien una pàgina de la constitució, i van ser cremades amb torxes que portaven alguns dels manifestants.

Durant la marxa, que va cobrir el trajecte entre la plaça Urquinaona i l’esplanada del Born, es van cridar consignes com ‘Qui sembra la misèria recull la ràbia’, ‘Obrim fronteres’, ‘Fora feixistes dels nostres barris’ i ‘I-inde-independència’, entre d’altres càntics. Així ho recull la fiscalia també.

Amb el lema ‘Als Països Catalans desobeïm per la independència’, els organitzadors van xifrar en 5.000 els assistents a la marxa, que va acabar amb discursos de diferents assistents, entre ells la diputada de la CUP Anna Gabriel i la regidora Laia Estrada.

Durant la marxa també es van cremar banderes espanyoles, europees i franceses, un acte que Gabriel va defensar perquè considera que la gent ‘necessita expressar quin és el seu estat d’ànim’. ‘En un país que es diu democràtic aquestes expressions també han de tenir cabuda’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any