La fiscalia espanyola ha demanat avui els Mossos que identifiquin tots els responsables dels punts de votació del referèndum. Aquesta petició s’ha fet en la reunió entre les cúpules de la Guàrdia Civil, la policia espanyol i els Mossos. A més, el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, explica que una volta identificats cal ‘prendre’ls declaració com a testimoni, perquè facin entrega de la documentació de que disposin’ en relació a l’1-O, i ‘advertir-los de la seva obligació de no cedir els centres’ per a l’organització del referèndum

La trobada ha estat presidida pel número tres del ministeri de l’Interior espanyol; Diego Pérez de los Cobos, el tinent-coronel de la Guàrdia Civil que vol assumir el control de la policia catalana.

La reunió ha estat marcada per l’absència del Major Trapero, que ha enviat al seu número tres del cos, Ferran López, que ha traslladat als alts càrrecs de la policia espanyola que els Mossos volen la convocatòria de la comissió de Coordinació Policial de Catalunya. Un ens que no depèn del ministeri de l’Interior espanyol.

De totes maneres, el ministeri ha rebutjat la proposta perquè el referèndum del primer d’octubre ja és un tema judicialitzat i requereix d’un seguiment estricte. Pérez de los Cobos ha anunciat que la seu de les reunions serà rotatòria i la pròxima es farà en dependències dels Mossos.

Fonts no oficials han explicat a l’ACN que des del ministeri de l’Interior espanyol s’ha ‘acollit satisfactòriament’ el gest de Trapero de declinar l’assistència a la reunió en la persona del comissari general de Coordinació Territorial dels Mossos, perquè d’aquesta manera ha assistit a la trobada policial un perfil ‘més tècnic i menys polític’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]