La fiscalia del Tribunal Suprem espanyol ha demanat que no s’admeti a tràmit el recurs que va presentar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per desobediència per haver-se negat a treure els llaços grocs de la seu de la Generalitat en període electoral.

L’escrit, signat per la fiscal Pilar Fernández Valcarce, demana que no s’estudiïn els arguments que la defensa de Torra va esgrimir davant la sala penal del Suprem. En cas que el tribunal admeti el recurs, la fiscal demana que sigui refusat sense fer ni tan sols la vista oral.

Si la sala dóna el vist-i-plau a la petició del ministeri públic espanyol, el recurs ja no s’hauria de resoldre i, per tant, la sentència contra Torra esdevindria ferma abans d’un mes, de manera que el president de la Generalitat quedaria inhabilitat per ser president molt abans que no es preveia.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb