La fiscalia del Tribunal Suprem espanyol ha demanat que no s’admeti a tràmit el recurs que va presentar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per desobediència per haver-se negat a treure els llaços grocs de la seu de la Generalitat en període electoral.

L’escrit, signat per la fiscal Pilar Fernández Valcarce, demana que no s’estudiïn els arguments que la defensa de Torra va esgrimir davant la sala penal del Suprem. En cas que el tribunal admeti el recurs, la fiscal demana que sigui refusat sense fer ni tan sols la vista oral.

Si la sala dóna el vist-i-plau a la petició del ministeri públic espanyol, el recurs ja no s’hauria de resoldre i, per tant, la sentència contra Torra esdevindria ferma abans d’un mes, de manera que el president de la Generalitat quedaria inhabilitat per ser president molt abans que no es preveia.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb