La fiscalia de l’Audiència espanyola ha incoat diligències d’investigació per determinar si l’Open Arms ha comès cap delicte. El partit d’ultradreta Vox ha presentat una denúncia segons la qual l’ONG ha vulnerat les lleis marítimes i ha comès un delicte de col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones. De moment, no s’ha pas formalitzat la investigació sinó que comencen els tràmits per a determinar si hi ha hagut responsabilitat penal i sobre quines persones hauria de pesar.

Paral·lelament, fonts de la fiscalia informen que també s’ha atès la denúncia que va presentar la ministra de Justícia espanyola en funcions, Dolores Delgado, sobre les agències de ventres de lloguer.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.