ACN Manlleu.-La fira gastronòmica del Porc i la Cervesa de Manlleu (Osona) ha donat a conèixer aquest dimecres les novetats de la seva 25a edició, que se celebrarà del 22 al 24 de setembre. La novetat principal és que, per donar resposta a una petició dels expositors i visitants, la fira recupera el divendres tarda i, per tant, no es reduirà només al cap de setmana. Aquesta ampliació fa preveure als organitzadors superar els 20.000 visitants, segons ha explicat el regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Manlleu, Àlex López. Enguany també s’ha implicat en la fira el Consell Comarcal d’Osona, que serà l’encarregat d’organitzar dues activitats dinamitzades pel gastrònom Pep Palau. Altres actes destacats seran l’organització de la primera edició del concurs nacional de llonganissa tradicional i tastos de cerveses artesanals.

La fira del Porc i la Cervesa celebra enguany el seu 25è aniversari amb diverses novetats. Segons ha detallat el regidor de Fires i Mercats de Manlleu, Àlex López, el certamen ha decidit ampliar les dates i els actes de la fira per donar resposta a una petició dels expositors i visitants que demanaven recuperar el divendres a la tarda. A més, aquesta ampliació de dies i horaris també suposarà que s’organitzin actes paral·lels a la fira el dijous 21 de setembre, que en aquest cas serà una conferència de la companyia Cervesera del Montseny. Altres activitats que s’han organitzat en aquesta edició d’aniversari són un concurs d’anècdotes i fotografies relacionades amb qualsevol de les edicions de la fira; el primer concurs nacional de llonganissa tradicional en el qual s’escollirà la millor llonganissa de Catalunya; la quarta edició del concurs de cerveses artesanes; o el tradicional maridatge d’embotit local amb cervesa artesana. Enguany la fira comptarà amb la implicació del Consell Comarcal d’Osona, que se suma al projecte per donar visibilitat al certamen. Fruit d’aquesta col·laboració, la fira comptarà amb dues activitats dinamitzades i guiades pel gastrònom Pep Palau. Es tracta d’un tast de plats amb productes de la Xarxa de productes de la Terra, que tindrà lloc el diumenge 24 de setembre, i un tast de cerveses artesanes de la Xarxa, que tindrà lloc el mateix diumenge a les cinc de la tarda. L’edició del 2016 de al fira va comptar amb un total de 28 activitats i va rebre uns 20.000 visitants, un 31% de fora de la comarca d’Osona. Un 7% del públic visitava la fira per primer cop, mentre que el 93% restant eren repetidors. A la fira van participar-hi 46 expositors, dels quals 42 eren gastronòmics. La Festa del Porc i la Cervesa es va organitzar per primer cop l’octubre de 1992 a la Plaça Fra Bernadí amb l’objectiu de dinamitzar el comerç i el centre de la ciutat. Durant les primeres edicions la fira va seguir la línia de les ‘Octoberfest’ alemanyes, però, a partir de l’any 2000, la fira va canviar de dates –va passar a celebrar-se al mes de setembre- i va incorporar un programa de concerts i va reforçar el seu contingut gastronòmic. L’any 2007 es va incorporar l’elaboració de cervesa artesana a la fira, el 2010 es va dotar el certamen de l’Aula del gust i el Racó del Gormand, mentre que el 2011 es va complementar la fira amb un Mercat de productes locals i embotits. A partir del 2015 es va canviar el nom, la marca i la imatge de la fira i va passar-se a dir ‘Porc i Cervesa, fira gastronòmica’, amb l’objectiu d’adaptar millor la imatge gràfica al contingut gastronòmic actual.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]