ACN Barcelona.-La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA) creu que el model d’atenció a la infància ha de millorar i aposta per un model d’atenció comunitari per deixar enrere el model institucional actual. En una jornada tècnica, responsables de la FEDAIA han defensat que hi hagi més infants sota la protecció de l’administració però menys en centres residencials. En aquest sentit, el director general de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ricard Calvo, ha defensat un treball preventiu amb les famílies, coordinant ens locals i entitats, per evitar que moltes situacions s’agreugin i s’hagi de retirar la tutela d’aquests menors.

Des de la FEDAIA, la seva presidenta, Conxi Martínez, cal una revisió contínua dels serveis que ofereixen les entitats agrupades a la Federació per poder proporcionar a aquests infants les oportunitats que necessiten per tirar endavant. Martínez considera que cal que la societat participi en poder normalitzar les vides d’aquests infants i evitar que se’ls estigmatitzi.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb