El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

Ignacio Villagordo i la seva parella van fer un dinar la setmana passada al restaurant Juan y Andrea de la platja d’Illetes de Formentera, i els va sortir car: 337 euros per un peix fresc al forn, una amanida, llevants, vi i cafè. Villagordo va fer una foto de la factura i la va publicar a Twitter, dient que era una trampa per a turistes. I el piulet va córrer com la pólvora per la xarxa, i va motivar discussions de tota mena, començant pel fet que era el client qui triava el restaurant, tenint en compte també els preus. Però Villagordo mateix diu que el preu del peix era indicat s/m, és a dir, ‘segons mercat’. La bola de neu s’ha fet tan grossa que el restaurant ha difós un comunicat per a justificar-se.

Aquesta és la factura que va publicar el client:

Villagordo deia, també a Twitter, que ja s’esperava que el preu del peix fos car, però no pas tant, i qüestionava que el que els van servir pesés 1,45 quilos. Diu, això sí, que era fresc i ben bo. Avui el restaurant s’ha justificat, amb aquest comunicat, recordant que tenen els preus visibles i que, arran de la polèmica, afegiran una millora al servei. D’aquesta manera el preu ‘segons el mercat’ del peix fresc del dia ‘serà comunicat cada dia als clients de manera proactiva per evitar malentesos, en comptes d’esperar que ens el preguntin, com es feia fins ara’.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.