La Diputació de Castelló aprovarà uns ajuts econòmics extraordinaris perquè els minut afectats puguin reparar-ne els desperfectes. Ho ha anunciat en un comunicat el president de la diputació, Javier Moliner, després d’haver contactat amb els batlles.

Les comarques del nord del País Valencià continuen en alerta taronja (risc elevat) de precipitacions fortes, arran de la gota freda que ha deixat 374,6 litres per metre quadrat a Vinaròs (Baix Maestrat) durant els dos últims dies, segons el balanç de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) encara es podrán donar precipitacions intenses superiors als 20 litres per metre quadrat en 30 minuts fins al migdia a les Terres de l’Ebre.

‘Un cop superada la pluja inensa que ens ha marcat aquestes últimes 48 hores, afortunadament sense haver hagut de lamentar cap dany personal, és moment d’intentar recuperar els danys causats’, ha dit Moliner.

Per a això, ha garantit que la corporació engegarà ajuts perquè els consistoris puguin recuperar les despeses que els generarà la tornada a la normalitat dels municipis, amb la reparació de paviments i mobiliaris urbans.

Per atendre les emergències sorgides de la gota freda, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (QPBC) té operatius els quatre parcs professionals ubicats als municipis de Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb, a més dels cinc parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb