La primera reunió de la taula de negociació entre els governs català i espanyol s’ha acabat després de tres hores. Ambdues parts han pactat de fer un comunicat conjunt. S’han compromès a reunir-se mensualment a Madrid i Barcelona, de manera rotatòria, amb un grup de treball habilitat per cada govern. ‘Qualsevol acord que s’adopti en el si de la taula es formularà en el marc de la seguretat jurídica’, diu l’últim punt del comunicat.

A la versió en castellà, signen tant la Generalitat com la Moncloa.

Els vuit membres de la delegació catalana han arribat a la Moncloa pocs minuts abans de les 16.30 per a reunir-se amb el govern espanyol, en la primera trobada de la taula de negociació per a intentar resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Les dues parts no han anunciat cap ordre del dia ni dels continguts de la primera reunió. Avui s’ha sabut que el vice-president segon espanyol i dirigent d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha causat baixa de la delegació espanyola per malaltia.

Qui és qui a la taula de negociació?

Els serveis de protocol de la Moncloa han col·locat dues senyeres i dues banderes espanyoles a banda i banda del faristol.

Abans d’arribar a la Moncloa, els vuit membres de la delegació catalana han fet una reunió prèvia a la delegació de la Generalitat a Madrid per a acabar de preparar la trobada.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb