La defensa de Roger Español, l’home que va perdre la visió d’un ull per una bala de goma l’1-O, ha assegurat aquest dijous que la decisió del jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona d’investigar-lo per delicte d’atemptat contra l’autoritat és “desproporcionada”. Els representants legals d’Español consideren que els fets que se li atribueixen, és a dir, tirar una tanca i recriminar a un agent la seva actuació, “no justifiquen la possibilitat que existeixi un possible delicte d’atemptat contra l’autoritat”. És més, l’advocada Anaïs Franquesa ha apuntat que aquests fets i el tret es van produir en moments i espais “clarament diferenciats”. Franquesa ha posat en valor que la mateixa interlocutòria reconeix que l’agent que va disparar Español “de forma directa i a menys de 15 metres”, contravenint els protocols oficials.

Franquesa també celebrat que se citin a declarar tretze agents de la policia nacional, entre ells els màxims comandaments i els escopeters que es trobaven aquell dia al carrer Sardenya, entre Diputació i Gran Via, on va rebre l’impacte Español. Tot i que el moment del tret està gravat en vídeo, no s’ha pogut conèixer la identitat del policia que va ferir l’home perquè els agents antiavalots no porten la identificació visible per davant. La defensa d’Español ha considerat que és “intolerable” que el Ministeri d’Interior no hagi realitzat una recerca “rigorosa” per identificar a un agent que actua en nom de l’Estat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb