La CUP vol portar “la veu de l’ecologisme de ruptura i de transformació” al parlament el 14-F

  • Unes 300 persones participen a la primera Assemblea Nacional Ecologista telemàtica dels anticapitalistes

VilaWeb
Redacció
28.11.2020 - 16:44
Actualització: 28.11.2020 - 16:45

La CUP vol posar la lluita ecologista al centre del debat de cara a les eleccions del 14 de febrer per tal d’encarar l’emergència climàtica des de l’àmbit català. “Volem portar la veu de l’ecologisme de ruptura i de transformació al parlament”, ha dit el membre del secretariat nacional i ex-regidor de Lleida, Pau Juvillà, en una intervenció en obert durant la primera Assemblea Nacional Ecologista que fa el partit, i que s’ha fet de manera telemàtica.

Aquesta trobada virtual, que ha servit per “socialitzar la necessària incorporació de l’eix ecologista en les propostes de transformació”, ha aplegat unes 300 persones de la CUP i altres organitzacions. S’hi ha debatut durant el matí la proposta de ponència en clau ecologista feta pels anticapitalistes, que a la tarda s’haurà de votar.

Aquesta ponència pretén posar unes bases per a desenvolupar la seva estratègia de lluita contra l’emergència climàtica. Juvillà ha dit que aquesta assemblea nacional permet de cobrir un “dèficit històric” de l’organització de l’esquerra independentista amb la lluita ecologista i ha dit que la posa com “una prioritat clara” i integrada dins del seu discurs polític.

També ha explicat que “l’arrel” del problema és “un sistema capitalista injust i depredador” i ha assegurat que l’ecologisme “és indestriable de la lluita contra el capitalisme i el racisme, que va de la mà del feminisme de classe i de la lluita per uns Països Catalans lliures”. En el cas de la CUP, ha assegurat que l’ecologisme transformador “és un dels motors i les brúixoles” de l’organització.

Per la seva banda, l’ex-diputat Sergi Saladié ha remarcat que la CUP al llarg de la seva història “sempre ha estat implicada amb la defensa del medi ambient” i ha augurat que la priorització d’aquesta qüestió ara “ha vingut per quedar-se”. L’assemblea s’ha fet després que diversos militants ho demanessin, pel que la diputada Natàlia Sànchez destaca que és “una proposta construïda des de la militància i des de baix com a resposta a les crides dels moviments socials i ecologistes”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any