La CUP vol que JxCat i ERC concretin i posin negre sobre blanc quins acords tenen i si poden arribar a un pacte per a la investidura i per al govern. Després de reunir-se amb representants de les dues formacions que estan negociant, el diputat de la CUP Vidal Aragonés ha constatat que l’acord complet entre els de Carles Puigdemont i els republicans encara no està fixat i, per això, ha emplaçat als dos grups ‘a concretar els termes dels acords’. ‘Fins que no tinguem els documents i els termes que formaran part de l’acord d’una potencial investidura i d’un acord de govern, no podrem dir el què ni valorar-ho’, ha dit, tot recordant que la CUP va decidir distanciar-se de les negociacions fins que JxCat i ERC no tinguessin un pacte tancat. ‘El que demanem de manera clara és que ens concretin els termes exactes, perquè la negociació ha de ser seriosa i l’acord ha de ser fort’, ha sentenciat el diputat de la CUP.

De la mateixa manera, Aragonés ha insistit que la CUP està a punt i disposada a poder avalar o rebutjar un eventual acord de consens entre tots els independentistes. ‘Tenim unes dinàmiques assemblaries de presa de decisions. Ja les hem activades i estem a disposició per a poder discutir i resoldre’, ha dit. D’altra banda, davant el ple que se celebrarà la setmana vinent i les propostes de resolució que demanen que comenci a córrer el termini de dos mesos per a tancar la investidura abans que es convoquin noves eleccions, el diputat anticapitalista ha assegurat que ‘el rellotge no és determinant’ i que el que és ‘positiu’ és que ‘es configuri un govern’. Per la seva part, la CUP no es planteja presentar cap proposta de resolució pròpia per a aquest ple, però Aragonés no ha descartat ‘fer esmenes o discutir el contingut’ de la que ha presentat JxCat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]