La CUP ha emplaçat la resta de grups parlamentaris a recuperar la gestió pública de l’aigua de l’empresa Aigües Ter-Llobregat després que el Tribunal Suprem espanyol hagi revocat la concessió d’ATLL a Acciona. En un comunicat, la CUP considera que ‘és el moment de retornar a un model de gestió directa, pública, transparent, participativa i democràtica’ del servei d’abastament d’aigua en alta ‘que allunyi l’administració dels serveis bàsics per la vida dels interessos mercantils d’empreses privades transnacionals’. La formació recorda que en les negociacions amb JxSí després de les eleccions del 2015 ja va expressar la necessitat de recuperar la titularitat i la gestió d’ATLL i, finalment, això va quedar aprovat amb la llei d’acompanyament dels pressupostos del 2017 com a disposició addicional.

Així, la CUP defensa ‘retornar la sobirania dels recursos en mans públiques i que s’exerceixi un control estricte de la gestió dels serveis bàsics, evitant d’aquesta manera situacions irregulars i falta de transparència’. La sentència del Suprem espanyol anul·la el concurs de concessió de la gestió de l’empresa Aigües Ter-Llobregat, que la Generalitat va adjudicar a un consorci liderat per Acciona i BTG Pactual el 2012 i que va representar la major privatització mai feta per l’executiu català, amb un valor de 1.000 milions d’euros. El Suprem ha rebutjat els dos recursos que s’havien presentat i ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 2015 va anul·lar el procés d’adjudicació d’ATLL fet per la Generalitat a Acciona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]