La CUP fa pressió sobre Puigdemont perquè declari la independència de seguida. Després del comunicat de l’ANC, ara la CUP ha enviat una carta pública demanant al president que aixequi la suspensió de la declaració d’independència. ‘Si pretenen continuar aplicant, ara ja amb requisits formals acomplerts, les previsions de l’article 155 de la constitució espanyola, i ens volen continuar amenaçant i emmordassant, que ho facin amb la República ja proclamada’, diu.

A més, diuen que si la mediació internacional tolera que hi hagi més de nou-cents ferits per haver volgut simplement votar i, en canvi d’això, tan sols demana a l’estat espanyol que obri una ponència al congrés per valorar la reforma de la constitució espanyola, ja es pot considerar barrada l’esperança en la mediació.

La CUP-CC considera que el dia 10 d’octubre es va perdre una oportunitat. ‘No entendrem que la resposta al requeriment del president Rajoy no se situï en els termes del mandat popular que vostè va assumir dimarts’, escriuen, amb referència a la posició immediata de l’estat espanyol.

Sobre la fuita d’empreses, diu que la cessió de sectors econòmics estratègics a mans privades no és la millor opció per a qui es vol autogovernar. ‘Potser ara sabem que fa massa temps que hauríem hagut de treballar per una banca pública, per un país recosit per la igualtat, i per un sector públic fort i capaç de suportar les amenaces d’un estat espanyol disposat, pel que sembla, a tot’, afegeixen.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb