Ingredients:
—4 patates grosses
—1 ceba
—Restes que ens han quedat de la carn d’olla (botifarra, pollastre, vedella, porc, orella, pernil…)
—un got petit de llet
—50 g de mantega
—formatge ratllat
—sal, pebre negre

Elaboració:
Bullim les patates amb pell uns 30 minuts (depenent de la mida i la classe de la patata).

Trinxem la ceba i la sofregim en una paella. Quan la tenim enrossida, afegim les restes de carn d’olla ben esmicolada. (Si ens hagués quedat una mica de tòfona de les festes de Nadal, la ratllem per sobre de la carn.)

Mentrestant, pelem les patates i les passem pel passapuré, amb una mica de mantega, un rajolí de llet, sal i pebre, fins que el puré quedi ben fi.

Agafem una safata d’anar al forn i fem un llit amb la meitat del puré de patata que tenim. A sobre, hi posem la carn d’olla esmicolada i sofregida amb la ceba, i la cobrim amb el puré que ens resta.

Espolsem formatge ratllat per sobre i hi posem uns trossets de mantega.

Col·loquem la safata al forn i gratinem.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]