La cuina de la Neus: gelat de cafè

  • Refrescant per a aquests dies xafogosos d’estiu

VilaWeb
Neus Cuscó
22.07.2017 - 22:00

Ingredients:
4 ous
4 cullerades soperes de sucre mòlt
1 culleradeta de Nescafé descafeïnat
400 g de nata
1 copeta de licor Baileys o licor de cafè
granets de cafè o encenalls de xocolata

Elaboració:
Batem els rovells d’ou amb el sucre fins que blanquegi. Després, hi afegim la nata muntada, el cafè i el licor i ho batem tot. Posem la pasta líquida dins d’una carmanyola de vidre, la tapem i la deixem al congelador durant vuit hores, com a mínim. Quan faci deu minuts que l’hi hem ficat, la traiem i la remenem. Aquesta operació la repetirem un parell de vegades més, la primera al cap de mitja hora i la segona quan hagi passat una hora. D’aquesta manera, evitarem que el gelat cristal·litzi.

Aquest gelat el podem tenir al congelador durant uns quants dies. Per a servir-lo, en farem boles i hi posarem encenalls de xocolata, granets de cafè o una mica de nata per sobre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any