La Cuina de la Neus: Confit d’ànec amb raïm i vi dolç negre

  • La cuinera Neus Cuscó ens proposa un plat suculent de temps de verema

VilaWeb
Neus Cuscó
17.09.2016 - 06:48
Actualització: 17.09.2016 - 06:59

Ingredients:
(per a 4 persones)
4 cuixes de confit d’ànec
1 ampolla d’AA Dolç Mataró (DO Alella)
4 cebes
400 g de raïm negre
50 g de mantega
crema de vinagre de Mòdena
sal, pebre negre

Elaboració:
Escorrerem el greix de l’ànec. Mentrestant escalfarem el forn a 180°. Quan estigui calent, posarem les cuixes fins que quedin enrossides. De 10 a 15 minuts.

Courem les cebes en una paella, tallades fines, amb una mica de mantega. Quan la ceba canviï de color i estigui tova, afegirem un raig de crema de vinagre de Mòdena.

En una altra paella, posarem la mantega que ens queda i sofregirem els grans de raïm negre sense llavors i el vi dolç negre d’Alella de la varietat Mataró. El vi ha de reduir. Si aquesta salsa quedés clara, hi podem afegir una mica de farina de blat de moro.

Per muntar el plat:
Posarem la ceba al fons del plat i a sobre la cuixa d’ànec, el raïm al costat i la salsa per sobre. I ho adornarem amb una branqueta de romaní o de farigola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any