La fallera major de València 2018, Rocío Gil, ha reivindicat aquest diumenge a la Crida el paper de les falleres com a ‘dones del segle XXI’ i ha instat a mantenir viva la unió de tradició i modernitat a la festa.

La gran festa que tradicionalment obre les Falles un any més ha omplert  de gom a gom les Torres dels Serrans des d’on tant la fallera major com la fallera major infantil, Daniela Gómez, han demanat de compartir amb la resta de la humanitat una festa ‘per sobre de tot solidària’.

La celebració ha arrencat amb la projecció d’un poema sobre les pròpies Torres per recordar que ‘la primavera corre ja per València’ i que, com cada mes de març, ‘tots sentim un cop al cor: l’alegria de ser valencians’.

Com marca la tradició, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha lliurat les claus de la ciutat a les falleres i ha dirigit el seu breu discurs demanant als ciutadans de ‘viure amb alegria la nostra festa gran’. Ribó ha dit que ‘aquest és el moment de compartir les Falles amb tota la humanitat, una festa oberta, diversa, plural i inclusiva, com la ciutat i com els ciutadans que cada any la fan possible’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]