ACN Prats de Lluçanès.-Poques novetats pel que fa a la creació de la comarca del Lluçanès després del procés participatiu que es va celebrar el passat 26 de juliol. El resultat a favor del ‘sí’ va recollir el 70% dels vots, però en cinc dels tretze municipis va guanyar el ‘no’. Malgrat el resultat no sigui fàcil d’administrar, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha animat els alcaldes que l’han acompanyada en la visita a l’Ajuntament de Prats a seguir en el seu camí per fer possible la nova realitat territorial. Tot i això, la creació de la comarca continua en somort a l’espera que avanci el treball dels grups al Parlament. Forcadell ha admès que la redacció de la llei que hauria de precedir al naixement de la comarca es troba en una fase “molt inicial”.

Predisposició total de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb el naixement de la futura comarca del Lluçanès. Tot i reconèixer que es preveu una legislatura curta, cosa que fa complicat augurar la creació de la comarca del Lluçanès en els propers divuit mesos, Forcadell ha explicat que després d’haver recollit l’anhel del territori, traslladarà per carta a tots els grups parlamentaris i els instarà a complir amb el compromís d’avançar en la redacció de la llei que n’ha de permetre la seva creació. Aquest compromís es va prendre per part dels diferents grups al Parlament just després de la celebració del procés participatiu que va tenir lloc als tretze municipis consultats per formar part o no de la comarca del Lluçanès. Pel que fa als grups parlamentaris, tots han manifestat el seu suport a la creació de la comarca. L’excepció a aquesta afirmació són el PP i Ciutadans, que si bé no s’hi han manifestat a favor, tampoc han expressat el seu posicionament contrari. L’alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci, Isaac Peraire, ha explicat que aquest dijous els alcaldes van mantenir una reunió amb el Departament de Governació per avançar en la tramitació de la nova llei. El batlle ha explicat que de moment no hi ha un calendari fixat, “i tot i que no volem córrer, volem trobar solucions amb celeritat a la necessitat que tenim per afrontar els reptes de futur de manera conjunta”. En aquest sentit, tot i les dificultats de no tenir Consell Comarcal propi, “els tretze municipis ja fa cinc mesos que treballen en projectes comuns”, ha assenyalat el president del Consorci. De fet, el treball conjunt que estan duent a terme els tretze pobles va encaminat a demostrar als ciutadans que el treball colze a colze és molt més fructífer, molt més que no pas per separat, perquè “per separat serà molt més difícil”, ha afirmat Isaac Peraire. Perseguint aquest objectiu, actualment s’està posant més èmfasi en els cinc municipis on va guanyar el ‘no’ al referèndum, “però tots estan al carro de treballar conjuntament”, ha destacat Peraire.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.