ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Un any més, les principals empreses d’equipament i maquinària per a la restauració i l’hoteleria s’han aplegat a Hostelco, el certamen referent en el sector que enguany, per primer cop, se celebra conjuntament amb Alimentaria. Com ja es va apuntar en l’edició de l’any passat, la connectivitat, l’eficiència i la sostenibilitat dels equips marquen les principals novetats del certamen on, per exemple, es pot veure un forn que mitjançant llum ultraviolada elimina el 99.9% dels bacteris al cuinar o sistemes de calefacció i refrigeració que redueixen la factura energètica en gairebé un 50%. Per mostrar les últimes tendències en interiorisme, Hostelco acull ‘Live Hotel’, la recreació d’un hotel de gairebé 1000 metres quadrats on es pot veure una habitació 100% accessible, un gimnàs totalment equipat de 32 metres quadrats apte per a petits hotels o habitacions decorades amb diferents estils. L’alta gastronomia també té un espai reservat a Hostelco on xefs com Nadu Jubany, Paco Roncero i Andoni Luis Aduriz, entre d’altres, participaran en ponències i demostracions.

Com ja ha passat en altres sectors, aquesta edició d’Hostelco demostra que el sector de la restauració i l’hoteleria també està adaptant les darreres solucions tecnològiques per facilitar l’administració i gestió dels establiments i millorar l’experiència dels clients. Així, per exemple, la connectivitat i l’Internet de les Coses dirigeixen les funcions d’equips cada vegada més sofisticats, fàcils d’utilitzar, multifuncionals i controlables remotament. La sostenibilitat també és un factor que guanya pes dia a dia.Un exemple de tot això el tenim en el forn que presenta l’empresa catalana Disforn que, gràcies a la seva tecnologia ‘UltraVioletSteam’, que utilitza llum ultraviolada, aconsegueix eliminar el 99,9% dels bacteris a l’hora de cuinar, una xifra molt superior a les dels forns convencionals. A més, segons destaca Albert Torné, responsable d’I+D de Disforn, l’aparell es connecta al núvol mitjançant una aplicació que permet crear, guardar i modificar receptes, o controlar el forn a distància, entre d’altres funcions.Pel que fa a la sostenibilitat, l’empresa valenciana Magnovent porta un sistema de ventiladors de grans dimensions que, fent circular aire a molt baixa velocitat, aconsegueixen reduir el cost energètic a l’hora de climatitzar grans espais. El sistema, que ja està instal·lat en aeroports com el del Prat o el de Girona i grans centres comercials, aconsegueix estalvis de fins el 20% a l’estiu i de fins el 40% a l’hivern. Segons explica Jesús Garcia, els ventiladors aconsegueixen dispersar l’aire fred dels aires condicionats a l’estiu optimitzant el seu rendiment i, durant l’hivern, “fer baixar” l’aire calent que es concentra al sostre dels edificis. A més, en espais no climatitzats, els sistema de ventiladors aconsegueix reduir entre dos i tres graus la temperatura amb un cost energètic molt baix.’Live Hotel’Les novetats relacionades amb l’interiorisme s’han aplegat al ‘Live Hotel’, la recreació d’un hotel de gairebé 1.000 metres quadrats on, des del vestíbul a les diferents habitacions, s’aporten solucions funcionals i de disseny.La Fundació ONCE, per exemple, demostra en una de les habitacions els beneficis del disseny universal que dirigeix les seves accions al desenvolupament de productes i entorns de fàcil accés per al major nombre de persones sense renunciar al disseny. Així, presenten una habitació plena de solucions per fer més fàcil la vida a persones amb mobilitat reduïda però que també és perfectament funcional per a persones sense cap tipus de discapacitat. Entre les solucions que incorpora l’habitació hi ha llits i butaques articulats, sensors per detectar i avisar en cas de caigudes, o un lavabo on tots els elements es poden regular en alçada. Al ‘Live Hotel’ també es pot veure un gimnàs de 32 metres quadrats que l’empresa andalusa ‘Oss Fitness’ porta a Hostelco per demostrar que fins i tot els hotels més petits poden tenir-ne un aportant valor afegit a l’establiment i satisfent una demanda creixent dels consumidors. Hostelco ExperienceAprofitant les sinergies generades per la coincidència amb Alimentaria, Hostelco tindrà un important espai reservat a l’alta gastronomia. A l’àrea ‘Live Gastronomia’ xefs de prestigi com Nadu Jubany, Paco Roncero i Andoni Luis Aduriz, entre d’altres, realitzaran demostracions i tallers. A més, The Hostelco Experience acollirà conferències i demostracions de mestres nacionals i internacionals especialitzats en pa, gelateria i pastisseria.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb