La comunitat educativa es manifesta contra el 155 i per l’educació pública

  • L'Assemblea Groga ha convocat una manifestació al migdia a la plaça Universitat de Barcelona

VilaWeb
Redacció
16.12.2017 - 23:31
Actualització: 17.12.2017 - 19:26

L’assemblea de la comunitat educativa Assemblea Groga es manifesta en defensa de l’educació pública i democràtica, per exigir una inversió educativa del 6% del PIB, com marca la llei d’Educació, i contra l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. ‘En el pressupost d’enguany es dedica al Departament d’Ensenyament un 2,14 % del PIB, gairebé un terç del que marca la llei’, ha explicat el portaveu de l’USTEC, Ramon Font, a VilaWeb. Font denuncia que la manca d’inversió provoca que la comunitat educativa arribi on voldria ser: ‘Atendre amb ràtios més baixes i que l’educació pogués ser gratuïta de veritat.’

Segons el manifest difós per l’assemblea al seu web, la comunitat educativa considera ‘urgent’ obrir d’una vegada el debat sobre la inconveniència de la doble xarxa, ‘el principal factor que causa la segregació escolar’ a Catalunya.

Segons la seva opinió, cal un pacte nacional contra la segregació escolar que bandegi progressivament la doble xarxa del sistema educatiu, sense que s’hagi d’apuntalar amb diners públics l’ensenyament privat-concertat.

Així mateix, la manifestació ha de vetllar per ‘recuperar la democràcia en els centres’ demanant la retirada del Decret de direcció i de plantilles, desobeint la LOMQE i obrint un autèntic debat educatiu.

Sobre l’aplicació del 155, ha assegurat que aquest pot suposar que les competències en educació passin a ser controlades directament per l’estat; així mateix, el manifest lamenta acusacions com la del ministre d’Educació espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en afirmar que ‘els docents adoctrinen i manipulen la història a les seves classes’.

Per l’assemblea, aquestes acusacions atempten greument contra la dignitat professional i personal de tot el professorat: ‘Caldrà donar una resposta massiva i democràtica a un estat que criminalitza i difama a tots aquells que lluiten dia a dia per aconseguir una escola lliure’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any