BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la consellera de presidència, Neus Munté, presidiran aquest divendres la segona reunió de la comissió de seguiment de les resolucions del ple del Parlament sobre emergència social i habitacional.

La reunió, que es farà a la Generalitat a les 12.30 hores, tindrà representants dels grups parlamentaris i de les conselleries del Govern que tenen competència en la lluita contra la pobresa, a més d’entitats socials, sindicats i col·legis professionals.

Hi participaran el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, així com la vicesecretària general d’UGT, Laura Pelay, el sindicat de la qual ha requerit aquest dijous en un comunicat que es prioritzin les mesures més urgents, que ha vinculat als Pressupostos.

Al ple, celebrat el març al Parlament, es va acordar constituir aquesta comissió per donar seguiment als acords adoptats en la Resolució 17/XI sobre la situació d’emergència social, i tot i que va indicar que caldria reunir-se cada dos mesos, n’han passat cinc des de l’anterior –i primera– reunió, al maig .

A la reunió de maig, el Govern va instar els grups a reflexionar sobre que una de cada tres mesures acordades al ple depenien de l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per al 2016 –que finalment no es van aprovar–, una vinculació que els grups de l’oposició van criticar.

POBRESA ENERGÈTICA

La resolució que va sortir del ple inclou també mesures de pobresa infantil, necessitats alimentàries, progressivitat fiscal, pobresa energètica i emergència habitacional, així com treball i sanitat.

Pel seu costat, la Taula del Tercer Sector ha retret que no s’hagués avançat en la reforma de la renda mínima d’inserció (RMI) perquè torni a barems anteriors al 2011 i sigui un dret subjectiu, al qual ja s’havia compromès el Govern el gener.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]