ACN Girona.-La comissió d’afectats per Endesa, que integren les patronals gironines la Cambra i les associacions d’enginyers i arquitectes, han fet arribar als serveis territorials del Departament d’Empresa i Coneixement de Girona un recull d’incidències relacionades amb la companyia. L’objectiu és que la Generalitat conegui “els problemes” amb els quals s’enfronten pimes i professionals i que l’administració prengui les mesures necessàries perquè la companyia “adopti les accions pertinents”. Entre les queixes, hi ha la qualitat del subministrament elèctric, caigudes de tensió o el funcionament dels comptadors.

L’ens vol exercir de ‘lobby’ per resoldre problemes i millorar el servei que ofereix la companyia a la demarcació de Girona. L’integren les dues patronals gironines (PIMEC i FOEG), la Cambra de Girona però també les associacions d’enginyers i arquitectes de les comarques gironines. Van anunciar la seva constitució a finals de juny i ara han fet un pas més presentant a la Generalitat un conjunt de queixes relacionades amb els problemes amb els quals, asseguren, es troben habitualment. Esperen que serveixi perquè es prenguin mesures i els resolgui. Denuncien que les incidències que pateixen els fan perdre competitivitat i que representen costos afegits per a les empreses, autònoms i professionals. A banda de problemes de subministrament com baixades de tensió o amb el funcionament dels comptadors, es queixen de les dificultats a l’hora de donar servei, per exemple, en zones ja urbanitzades.També reivindiquen comptar amb interlocutors “àgils” que permetin donar resposta a les incidències en un màxim de dos dies. De fet, consideren que si la companyia destinés més recursos humans i tecnològics molts dels problemes es podrien resoldre més ràpidament. La comissió representa a més de 2.000 enginyers, 800 arquitectes, 900 aparelladors i arquitectes tècnics. En total, agrupa més de 16.700 empreses/autònoms, 32 associacions i 15 entitats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb