ACN Barcelona.-La conferència de Camila Cienfuegos, comandant de les FARC i cara visible del procés de pau a Colòmbia, és un dels plats forts de la fira Literal d’aquest any, que se celebrarà de l’11 al 13 de maig a l’Ateneu l’Harmonia de Barcelona. L’esdeveniment s’ha presentat avui al Palau de la Virreina, en un acte que ha comptat amb la participació de Carlota Freixenet, de la llibreria La Carbonera; Laura Arau, coordinadora de la fira; Dani Rabaza, direcció d’art i disseny; Sergi Espinosa, programador de l’Ateneu Harmonia, i Gemma Domingo, directora de la Biblioteca Ignasi Iglesias – Can Fabra. L’esdeveniment, que els organitzadors defineixen com d’idees i llibres radicals, comptarà també amb els discursos d’Elaine Brown, del Black Panther Party. Altres noms destacats són els de Miguel Brieva, Dolors Marin, Jaime Pastor, Isa Benítez, Nines Maestro, M. Sànchez Cid i Yolanda Colom.

La fira Literal commemora en aquesta edició el cinquantè aniversari del maig del 68, una “revolta global que va anar des dels carrers de Paris a les places de Mèxic i que va trasbalsar el pensament de tota una generació i de les generacions successives”, segons defineixen els responsables de l’esdeveniment.Més de 80 editorials i llibreries seran presents al Mercat del Llibre de la fira, que també oferirà música, teatre, entrevistes, presentacions de llibres, un espai infantil, tallers, conferències i un bar cooperatiu, entre d’altres.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.