Les nou autopistes de peatge rescatades per l’estat espanyol seran gratuïtes per als conductors durant la nit, entre la mitjanit i les sis del matí, a partir del 15 de gener de 2019. Durant la resta de la jornada, el peatge baixarà una mitjana del 30%, segons les noves tarifes d’aquestes vies que gestiona el Ministeri de Foment espanyol, aprovades pel consell de ministres.

Les autopistes que es beneficien d’aquestes mesures són les quatre radials de Madrid, la AP-36 Ocanya-la Roda; la que uneix Cartagena i Vera; la circumval·lació d’Alacant, i la AP-41 Madrid-Toledo. En aquesta última, els canvis en el peatge començaran a aplicar-se en el moment que sigui rescatada i assumida per Foment, previsiblement al començament de l’any vinent, una vegada conclogui el procés concursal.

A la resta de vies de pagament, les que continuen gestionades per empreses privades, el peatge s’apujarà un 1,67% a partir de l’1 de gener.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb