Els Mossos d’Esquadra insisteixen que encara no es pot considerar la cèl·lula antiterrorista que va atemptar dijous a Barcelona i Cambrils, per molt que el ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, digués ahir que ja havia estat desarticulada. Encara hi ha un individu en cerca i captura, Younes Abouyaaqoub, resident a Ripoll d’origen marroquí, a qui els Mossos vinculen directament amb els atemptats.

La policia també dóna la màxima importància a una segona part de l’investigació, la que se centra a identificar els dos cossos d’Alcanar a partir de les restes biològiques trobades a les runes de la casa que va esclatar. Els Mossos d’Esquadra creuen que una de les dues persones podria ser l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, de quaranta anys, qui va desaparèixer fa uns dies del poble tot dient que se n’anava al Marroc. Dissabte a la matinada, els mossos van entrar al pis de l’imam i van endur-se’n mostres d’ADN i material informàtic per tal de poder avançar en la investigació.

Si les restes de l’imam es poguessin identificar, això donaria una pista molt important per a entendre els fets. Algunes fonts expliquen que l’arribada de l’imam a Ripoll va coincidir amb la radicalització d’alguns grups de joves de la localitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]